top of page
background.png

KLASSIEKE ACUPUNCTUUR

Zoals de meeste mensen wel weten werken acupuncturisten met naalden.

Ik krijg regelmatig de vraag‘wat doe je eigenlijk hiermee?’. Kort gezegd beïnvloed je met het prikken van de naald op specifieke plekken de energiedoorstroming in een meridiaan.                   

 

 

Meridianen zijn kanalen waar energie in stroomt. Ik vergelijk dat wel eens met een soort elektronica.

Het is voornaam dat meridianen blokkadevrij zijn om zo de interne regulatie en voorwaarde voor herstel optimaal te houden dat het lichaam gezond blijft.

Dit is gebaseerd  op een eeuwenoude Chinese theorie en filosofie die tegenwoordig steeds meer wetenschappelijke onderbouwing geniet door de vele studies die zijn gedaan om het bestaan van meridianen en de werking van acupunctuur  te bevestigen. Er bestaat ook apparatuur die de energie in meridianen  kan  meten en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor astronauten in de ruimtevaart. Het idee van “daar moet je in geloven” is al lang achterhaald.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor overige behandelwijzen klik hier.

 

Wanneer  kan acupunctuur helpen?

 

De Wereldgezondheids Organisatie ( WHO ) beschrijft meer dan vijftig aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen  zoals vele soorten pijnen ,hoofdpijn, rugpijn of maag-darmklachten, longklachten, overgangsklachten, psychische klachten, slaapstoornissen, huidklachten, overgewicht, verslavingen enz.

klassieke acupunctuur
Zhong_logo
bottom of page